29 Nisan 2015 Çarşamba
Voleybol Antremanına Giderken Yanımızda Neler Bulundurmalıyız?
Antremana giderken öncelikle su, ayakkabı, tayt (kısa ya da uzun. Esofman veya başka bir şey giymek istiyorsanız onuda götürebilirsiniz.) dizlik gibi şeyleri mutlaka götürmelisiniz. Voleybola kısa süreliğine başladıysanız voleybol taytı almanızı tavsiye etmem. Eşofman yada elinizde olan tayt vb. şeyleri giyebilirsiniz. Fakat uzun süreli devam edecekseniz mutlaka tayt almalısınız. Uzun bir tayt ya da eşofman giyiyorsanız üstüne dizlik takmanızı tavsiye etmem. Çünkü bu sizi çok fazla terletecektir
Ve bu şekilde rahat olamazsınız. Ama kısa tayt ya da şort giyiyorsanız mutlaka dizlik takmalısınız.
Eğer takmazsanız düştüğünüzde dizleriniz acır ve yara olmaya başlar. Spor mağazalarından dizlik bulabilirsiniz. Marka olarak da Nike dizlikleri tavsiye ederim. Çünkü diğer dizliklere göre daha uzunlar. Böylece daha fazla bölgeyi koruyorlar.
Voleybol ayakkabısı olarak Nike ve Asics markalarını tavsiye ederim. Çünkü gerçekten voleybol oynamak için çok rahatlar. Ayrıca hafifler de.
Eğer bir spor çantası almayı düşünüyorsanız antremana neler götürdüğünüzü, ne sıklıkla antremana gittiğinizi göz önünde bulundurarak bir çanta alın. Antremana çok fazla şey götürüyorsanız ve sıklıkla antremana gidiyorsanız Nike in büyük boy çantaları gerçekten çok işinize yarar. Fakat çok fazla şey götürmeyip çok sık antremana gitmiyorsanız Nike nin ya da Adidas ın küçük boy çantaları işinizi görecektir.
Bu dediklerimin yanında isteğe bağlı olarak havlu, yedek tişört vb. şeyler de götürebilirsiniz.
27 Nisan 2015 Pazartesi
Mini Voleybol
Öncelikle mini voleyboldan bahsetmek istiyoum. Çünkü internette mini voleybolla ilgili
bilgilerin çok yetersiz olduğunu gördüm. Çocukların bu yazıyı okuyup mini voleybola başlamak isteyeceklerini düşünüyorum.
Mini voleybol 8 as 2 yedek ile oynanan bir spor. Sahada 4 kişi var. Her 3 sayıda bir dönülüyor.
Ve 1 numarada olan oyuncu oyundan çıkıyor. Yerine başka bir oyuncu giriyor. 2 oyuncu arkada 2 oyuncu önde duruyor. Sürekli dönüldüğü için bu oyuncuların yerleri değişiyor. Arkadaki oyuncular smaç basamıyor veya sıçrayamıyor. Öndeki oyuncular ise smaç basıp, blok yapıp, sıçrayabilirler.
Mini voleybolu normal voleyboldan ayıran en önemli özelliklerinden biri ise 3 pas yapmanın zorunlu olması. 3 pastan az yada fazla pas yapılırsa sayı karşı tarafa veriliyor. Mini voleybolun saha ölçüleri de farklı. Normal voleybola göre daha küçük. Filesi de daha kısa.
19 Nisan 2015 Pazar
NASIL BAŞLADIM?
Ben İrem. 12 yaşındayım. Bursa'da Peyami Safa Ortaokulu'nda okuyorum.
Voleybol oynamaya 4. sınıfta başladım. Yıldırım Belediyesi'nin açtığı voleybol kursuna gidiyordum. Sonra 5. sınıfın başında beden dersinde voleybol oynarken beden hocam iyi oyna-
dığımı Rahim Keskin Spor Klübü'ne gitmemi söyledi. Ertesi gün gittim. Oradaki antrenörde takımında olmamı istedi. Sonra da beni Peyami Safa Ortaokulu'nun voleybol takımına aldı.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)